Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Πως σας φαίνεται η τιμή?Μιλάμε για 50 γρ.








7 σχόλια:

  1. Δηλαδή το κιλό 39 ευρώ......??????!!!!!!! Ωραίος........ Αυτά είναι......... Κ στη Βουλγαρία τόσο έχει το μισό κιλό......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.apipharm.gr/?action=show&cid=1&id=4&mid=1,1


    Για να μην μπερδευόμαστε η Apipharm μια χαρά το πουλάει.
    Τώρα αν αυτός που το πουλάει είναι απατεώνας είναι άλλο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Νίκο,εννοείται πως δεν αναφέρομαι στην εταιρεία,γιατί ξέρω τις τιμές τους.Αναφέρομαι σε όσους κερδοσκοπούν σε βάρος των προϊόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπόν 400γρ. μέλι πορτοκαλιάς =7,04 ευρώ,750 γρ. μέλι πορτοκαλιάς =12,44...ε όχι και μια χαρά το πουλάει!!! θα τρελαθούμε εντελώς;;; μιλάμε για μέλι πορτοκαλιάς δηλαδή πόσο πουλάει αυτή η εταιρεία το Θυμάρι; Η νομοθεσία τυποποίησης μελιού είναι ξεκάθαρη και δεν αναφέρει συσκευασίες τέτοιας περιεκτικότητας.αυτά τα γραμμάρια είναι εμπορικά τεχνάσματα πώλησης για να μην γίνεται αισθητή η τιμή ανά κιλό...Όσον αφορά το βαζάκι μινιατούρα ή μπιμπελό ή σουβενίρ όπως και σε πολλά άλλα τρόφιμα (ούζο,ελιές ,λάδι κλπ.)υποτίθεται πως εξυπηρετούν την λογική ιδιαίτερης πώλησης σε σημεία όπως η Πλάκα,τα νησιά , το αεροδρόμιοκλπ.Εννοείται πως αυτές οι μικρές συσκευασίες δεν αποτελούν προιόντα αγοράς για το οικογενειακό τραπέζι αλλά καλύπτουν την ανάγκη αγοράς για λόγους αναμνηστικούς ή έστω μεμονωμένων περιπτώσεων ...Η τιμή που δίνει η εταιρεία το βαζάκι των 50 ml είναι στο ευρώπουλο περίπου 0,88 ευρώ βάση τιμής 400 γρ. και αν υπολογίσουμε και το κόστος τυποποίησης τότε το φτάνει ευρώπουλο (όσο οι συσκευασία μικραίνει τόσο το τρόφιμο βαραίνει...δηλαδή η τιμή αυξάνεται... Όσο απατεώνας είναι αυτός που έβαλε αυτήν την τιμή στο βαζάκι των 50ml τόσο και ακόμη μεγαλύτερος απατεώνας είναι εκείνος που πουλάει μέλο πορτοκαλιάς με τιμή θυμαριού...Αυτά λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε ανώνυμε οι γνώμες είναι για να υπάρχουν.
    Η νομοθεσία λέει ΕΩΣ 1kg. Άρα καλά κάνει και το πουλάει σ' αυτά τα γραμμάρια.
    Όταν πας διακοπές δηλαδή και θες να πάρεις λίγο ψωμάκι από το φούρνο και να βάλεις και λίγο μελάκι τι θα πάρεις??? Κιλό??? Δεν νομίζω.
    Από πότε δηλαδή το μέλι είναι μόνο για το οικογενειακό τραπέζι???
    Οι τουρίστες δεν είναι αγοραστική δύναμη???
    Αν δεν γίνεται αισθητή η τιμή πώλησης του κιλού τότε το πρόβλημα το έχει ο καταναλωτής και ουχί αυτός που το πουλάει.

    Δεν θεωρώ ότι είναι απατεώνας γιατί πουλάει κάτι ακριβά.
    Θεωρώ ότι αισχροκερδεί γιατί η εταιρεία το πουλάει πολύ πιο φτηνά.
    Αν ήταν δικό του ας το πούλαγε ΟΣΟ γούσταρε.
    Το αν θα το αγοράσουμε είναι άλλο θέμα.
    Είναι σαν αυτό που λένε ότι ΟΛΑ τα μανιτάρια τρώγονται. Το μετά δεν είναι σίγουρο.

    Α και όσο για το θυμάρι...
    Από 15 έως 40κάτι το έχω βρει.

    ΥΓ: Ποιος αλήθεια ορίζει ποιο μέλι είναι πιο ακριβό από το άλλο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Nίκο δεν έγραψα πως το μέλι είναι μόνο για το οικογενειακό τραπέζι το αντίθετο μάλιστα...αναφέρθηκα στην ''ιδιαίτερη πώληση'' για τις μικρές συσκευασίες....οπότε είτε πας διακοπές είτε είσαι τουρίστας μπορείς να αγοράσεις τέτοιες συσκευασίες είτε πάρεις ψωμί από το φούρνο είτε το θες για σουβενίρ...είναι πιο εύκολο από το να κουβαλάς ολόκληρα κιλά...Αν ξαναδιαβάσεις το προηγούμενο σχόλιο θα δεις πως δεν είπα πως οι τουρίστες δεν είναι αγοραστική δύναμη...το αντίθετο μάλιστα εξήγησα τη λογική ύπαρξης των μικρών συσκευασιών που εξυπηρετούν τέτοιες ανάγκες...Οι μικρές συσκευασίες 50 ml σε γυάλινο βαζάκι δεν απευθύνονται για πώληση του οικογενειακού τραπεζιού και γιαυτό πωλούνται σε ιδιαίτερα σημεία και όχι σε σούπερ μάρκετ( μόνο μερίδες σε Pet συσκευασία υπάρχει από την Attiki και η συσκευασία smart pak)
    Όσο δικό του είναι το μέλι του τελικού πωλητή τόσο είναι και της εταιρείας!!! μήπως ξέχασες τον παραγωγό;;;;;
    Και όσο για το Θυμάρι τί;;;;;
    ΥΓ: Το αν κάποιο μέλι είναι πιο ακριβό από κάποιο άλλο η λογική λέει πως για αυτό ευθύνεται το ίδιο το προιόν...Η ποιότητα , η διατροφική αξία (Θυμάρι π.χ.) η ζήτηση,η ποσότητα κλπ.
    Όμως η λογική κάποιων που πουλάνε ακριβά μέλια όπως αυτό της πορτοκαλιάς (το οποίο έχουν αγοράσει πάμφθηνα!) είναι η λογική της κονόμας την οποία από ότι βλέπω την ενστερνίζεσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην αγχώνεστε ο σκοπός είναι μόνο ένας και αυτός λέγεται ΥΠΕΡ-ΚΕΡΔΟΣ νομίζει κανείς ότι τα ντελικατέσεν και οι εταιρείες νοιάζονται για τον παραγωγό;Το ίδιο συνάντησα πρίν 20 ημέρες στη Ρόδο που βρέθηκα για δουλειά, 4 αναμνηστικά 50ράκια από ντελικατέσεν με παραδοσιακά προϊόντα του νησιού 15,60€ και ήταν και τάχα μου Ροδίτικο από το δάσος με τις πεταλούδες.. μετά είδα με μεγενθυτικό φακο όταν έφτασα Αθήνα!!"μείγμα μελιών Ε.Ε" με έφαγε το αμπαλάζ με το κερί στο πλάϊ που είχε το βαζάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή