Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Λινέλαιο

Γεια σας παιδιά !Με αφορμή κάποιες δημοσεύσεις φίλων πάνω στο λινέλαιο, θα ήθελα να κάνω μία πρόταση .Εγώ φτιάχνω ένα μίγμα με : 1/4 στεγνωτικό 1/4 νέφτι και 2/4 λινέλαιο .Το χρησιμοποιώ γενικά για όλα τα ξύλα και έχω καλό αποτέλεσμα .Με αυτό τον τρόπο έχω παρατηρήσει πως δεν περιμένω πολλές μέρες για να στεγνώσουν οι κυψέλες .

4 σχόλια:

  1. Το ζητούμενο δεν είναι νομίζω το πόσο γρήγορα στεγνώνει,αλλα το άν είναι καλό.
    Από όλα όσα έχουν γράψει και άλλοι,το λινέλαιο είναι το καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστεύω είναι καλύτερα για δυο λόγους :1)Το χρώμα κολλάει καλύτερα στο ξύλο με το μίγμα και 2)στεγνώνει πιο γρήγορα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H μέθοδος εφαρμογής λινέλαιου απευθείας στο ξύλο (στην προκείμενη περίπτωση στις άβαφες κυψέλες)έχει ίδιο αποτέλεσμα είτε με χρήση πινέλου είτε με χρήση ρολού.Το λινέλαιο έχει πυκνωτική υφή και ως εκ τούτου η απορρόφηση με τους προαναφερθέντες τρόπους του είναι ορισμένου βαθμού.Η Θέρμανση του λινέλαιου και εμβάπτιση σε αυτό των κυψελών(ακόμη και στις εσωτερικές πλευρές δεν υπάρχει αρνητική επίπτωση καθότι το λινέλαιο δεν είναι επιβλαβές στις μέλισσες)επιτρέπει την καλύτερη απορρόφηση του λινέλαιου(καθώς διασπάται)στο ξύλο.Η μέθοδος αυτή απαιτεί: καζάνι βρασμού , αρκετό λινέλαιο, αρκετές κυψέλες, τρόπο θέρμανσης π.χ. υγραέριο , επικινδυνότητα και...διάθεση!
    Όποιος όμως επιλέξει την πρώτη μέθοδο εφαρμογής (με πινέλο ή ρολό) μπορεί να αποφύγει τον (ίσως και πολύτιμο)χρόνο στεγνώματος του λινέλαιου με τεχνικές που αναφέρει ο φίλος Δημήτρης!
    Λοιπόν ανάλογα με τις δυνατότητες και το λόγο ενασχόλησης με τη μελισσοκομία είναι και οι πράξεις και πρακτικές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορώ να εφαρμόσω το λινέλαιο χωρίς νέφτι και στεγνωτικό που επιβαρύνουν τα μελισσάκια και εμένα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή