Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

Γεια σας φίλοι μου . Επειδή είχα πρόβλημα με ένα γείτονα στη Παλλήνη ,υποχρεώθηκα και πήρα τα μελίσσια από εκεί .Τώρα πια βρίσκονται στη Σαλαμίνα .Καλοκαίρι είναι ,ας δουν και λίγο θάλασσα .

Εύχομαι τα πράγματα να εξελιχθούν καλύτερα εδώ .Προσέξα όμως κάτι παιδιά :σε ένα διώροφο μελίσσι 4-5 πλαίσια ακριβώς λες και είχε μετρήσει κάποιος από τη μέση και πάνω είχανε μέλι σφραγισμένο και από τη μέση και κάτω είχαν γόνο σφραγισμένο πάλι .Ούτε μέτρο να είχαν βάλει .Έτσι συμβαίνει η απλά ήτανε τυχαίο .Κρίμα όμως που δεν έβγαλα και καμια φωτογραφία εκείνη την ώρα .Καλά μέλια σε όποιον κάνει τρύγο τώρα !!!

3 σχόλια:

  1. Πολύ καλή φωτογραφία!!! Τώρα όσον αφορά τους γείτονες...είναι μεγάλη ιστορία ,πάντως σου είπα πως πρέπει να του αφήσεις ένα μικρό μελισσάκι για να μη νομίζει πως είχε απόλυτο δίκιο ..εξάλλου λίγα μέτρα πιο πέρα βρίσκονται αρκετά μελίσσια οπότε πιστεύω πως ήταν πρόσχημα η ενόχληση ντε και καλά από τα δικά σου μελίσσια..όσον αφορά το πλαίσιο με το μοιρασμένο γόνο & μέλι , ο γόνος είναι συμπαγής , σφραγισμένος ή διαφόρων σταδίων;το μελίσσι αρχίζει να βάζει μέλι στα στεφάνια της κερήθρας περιμετρικά και αρχίζει κάτω από τον κερηθροφορέα , όμως ανάλογα την εποχή μπορεί να συνυπάρχουν στην ίδια πλευρά μέλι ,γύρη ,γόνος μου έχει τύχει να δω περίεργα σχήματα στη διαμόρφωση του γόνου μήπως το πλαίσιο χτίστηκε πρόσφατα και ενώ αρχικά οι μέλισσες το προόριζαν για μέλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου Δημήτρη , Καλιο κακος συγγενης παρά κακός γείτονας δεν λέει ο λαός ?
    Καλή επιτυχία στην νέα θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά ξεμπερδέματα.Είναι ότι χειρότερο μπορεί να σου τύχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή