Τετάρτη 22 Απριλίου 2009







Χριστός Ανέστη! Σας παρακολουθώ σχεδόν όλους εδώ και εφτά μήνες και παράλληλα μαθαίνω από εσάς πολλά πράγματα. Αποφάσισα να ασχοληθώ και εγώ με τα μελίσσια μετά από πολλή συζήτηση και πολλά πράγματα που μου είπε για τα μελισσάκια ο φίλος μου ο Σπύρος .Στην αρχή διάβαζα και παρακολουθούσα διάφορα site και διάφορα blogs. Με την καινούρια χρονιά έκανα εγγραφή στα δυο περιοδικά μελισσοκομίας και το Φεβρουάριο απέκτησα το πρώτο μου μελίσσι, το οποίο ήταν δώρο από το φίλο μου το Σπύρο. Τώρα περιμένω να πάρω τις πρώτες μου παραφυάδες που έχω παραγγείλει .Η αλήθεια είναι πως κάνω λίγο σαν παιδάκι ,όμως πιστεύω πως και όλοι εσείς που ξεκινήσατε από το μηδέν σαν κι εμένα ,με καταλαβαίνετε. Στο μελίσσι που μου χάρισε ο φίλος μου ο Σπύρος δεν ήξερα τί να έκανα: να το χώριζα ή να έβαζα όροφο .Τελικά αποφάσισα και έκανα το δεύτερο για δυο λόγους .Πρώτον γιατί δεν είδα να έχει βασιλικά κελιά και δεύτερον δεν ήθελα να πάω στη Σαλαμίνα μόνο ένα μελίσσι ,γιατί εκεί σκέφτομαι να τα πηγαίνω στο μέλλον .Έβαλα όροφο λοιπόν και πήρα δυο πλαίσια με μέλι από κάτω. Τα ανέβασα πάνω και έβαλα δυο πλαίσια με άχτιστη κερήθρα κάτω. Αυτά για αρχή. Όταν πάω ξανά θα σας πω τα νέα!

4 σχόλια:

  1. Καλώς όρισες φίλε Δημήτρη...Περιμένω εναγωνίως να δω φωτογραφίες με σιέλ κυψέλες στο κτήμα..Καλή αρχή σου εύχομαι στην μελισσοκομική σου περιπέτεια. Με την πρώτη ευκαιρία θα δεχτώ να φωτογραφηθώ για το μελισσομπλόγκ σου χε χε!!εμ πως μόνο ο Κώστας (Ελευθερίου)θα είναι ο διάσημος της παρέας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλώς όρισες στην όλο και αυξανόμενη παρέα μας φίλε Δημήτρη, για λογους διάφορους είμαι μακριά απο υπολογιστή και γιαυτό αργώ να σας διαβάσω και να απαντήσω.

    Α , πες στον φίλο μας τον φανταράκο πως δεν γιαλύζουμε όλοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή αρχή και καλά μέλια σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς μας ήρθες, Δημήτρη!
    Καλή αρχή και καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή